Här kommer receptet på kladdkakan/tårtan jag bakade till Alla hjärtans dag! 🙂
100 gram osaltat smör |
100 gram mörk choklad |
1 dl vispgrädde |
2 st ägg |
1 st vaniljstång |
1 msk kakao |
Tillagning
1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar.
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar.
Servera med en klick grädde eller dekorera kakan med grädde och bär! 🙂
Är det ”vanlig” kakao? Något speceillt märke?
Jag använde vanlig kakao! I mindre mängder tycker jag att det är ok! Men man kan ju jämföra olika sorter i affären och ta den med minst kolhydrater! 🙂