Här har vi precis avnjutit en alldeles underbar middag, fisksoppa fick det bli!
Fisksoppa med massvis av grädde, creme fraiche, torsk, lax, kräftstjärtar, räkor, saffran, chili, morötter, lök, tomat och diverse kryddor. Mums!
Provade till och med på att göra egen aioli idag, var faktiskt rätt enkelt. 🙂
Ingredienser
2 äggulor
2 1/2 dl olivolja
3 rejäla vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin. Skala vitlöksklyftorna och pressa vitlöken rakt ner i en liten skål. Rör ner äggulorna. Häll sedan droppvis ner olivoljan. Rör flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt, gulorna och vitlöken måste hinna ta upp all olja innan nya droppar slås i. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Krydda med salt och peppar.
Efterrätten står nu och gottar sig i kylen, återkommer om den lite senare! 🙂
Är så glad att jag hittat din blogg, du delar med dig av såå goda recept hela tiden, i like a lot 🙂 tack o kram
Åh vad roligt! Tack så mycket. 🙂