Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

HEMMAPYSSEL

Publicerad,



Åt upp lite rester till lunch, så skönt när Noelia äter själv nu så man kan fixa med annat under tiden.

Slängde ihop kvällens middag som fick bli Lasagne, vi som typ aldrig äter pasta i vanliga fall.. Jaja ibland så! 😉 Perfekt i alla fall för nu är den bara att värma på tills E kommer hem från jobbet!

När Noelia sov förmiddagsvilan så blev jag rastlös så passade på att slänga ihop lite chokladbollar och städa under tiden. Någon annan som är värdelös på att ta det lugnt? 😉 Äsch att baka är ju ändå typ som terapi om man slipper ha en gnällande unge som drar en i byxbenet under tiden! haha.

3 Kommentarer

  1. Hej Emily! Vill bara först säga att du har en helt fantastisk blogg. Du ger mig så mycket inspiration när det gäller, bra barn saker & kläder, inredning & recept. Så nu till det jag tänkt fråga dig. Har du något recept på lasagnen du kan dela med dig? Den ser ju vansinnigt god ut.

    • Tack så jättemycket, vad roligt! 😀

      Jag improviserade bara lite, haha, men ska försöka komma ihåg.

      Först gjorde jag en köttfärsås på 500g nötfärs, 2st gula lökar, 2 st vitlökar, en skvätt ketchup, salt, peppar, lite fryst basilika, och en burk med krossade tomater.
      Sen gjorde jag en ostsås: Häll 4msk vetemjöl och en skvätt av mjölken (totalt 7 dl) och vispa ihop till en jämn smet, tillsätt sedan resten av mjölken samt 2 msk smör och låt koka upp samt puttra i ca 3 min, ta sedan av från plattan och tillsätt 2 dl riven ost.

      Häll hälften av ostsåsen i en gratängform sedan ett lager med färska lasagneplattor, sedan ett lager köttfärs, ett lager lasagneplattor, ett till lager köttfärs, lasagneplattor och avsluta sedan med resten av ostsåsen samt ca 1 dl riven ost som du strör ut över gratängen. Grädda ca 15 min på 225 grader. 🙂

      Supergod blev den faktiskt! 🙂

  2. Jag kan känna igen mig i det där! Onsdagar är min tid som jag har ensam hemma i några få timmar och säger alltid att jag ska ta vara bättre på tiden, typ läsa en tidning, ligga helt stilla framför en film eller måla naglarna, men istället städar jag hela hemmet, lagar middag så killarna har medan jag är borta och jobbar. Jag fixar med allt som man inte vill göra på helgen haha men det är som min terpi 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *