Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

FREDAGSBLOMMOR & SNICKERSBROWNIES

Publicerad,

DSC_0503Woho, äntligen fredag igen och det var tur att jag satte ihop fredagsbuketten redan igår för idag har vi sjukstuga här hemma igen, när ska det ta slut? Snittblommor har kommit att bli ett riktigt beroende…. måste åtminstone ha två olika vaser på olika platser här hemma med färska snittblommor i hela tiden. Det gör en liksom sådär glad! 🙂 Dessutom är det ju så kul att gå runt bland alla blomster på torget och välja ut massa fint och sätta ihop sin egen bukett.DSC_0545Såhär fick den bli denna gång, en härligt spretig blandning av massa grönt och vitt! 🙂DSC_0559Och så något sött till helgfikat? Snickersbrownies, dessa blev helt farligt goda……. DSC_0572snickerrecept

Browniebotten:
200 g mörk choklad
250 g rumstempererat smör
3 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl kakao
1 dl mjöl
3 ägg

Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna. Vispa ihop smör och socker poröst. Tillsätt äggen. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Vänd i de torra ingredienserna och rör ihop försiktigt till en jämn smet.
Häll i bakplåtspappersklädd form och grädda i ca 20 min i 175 grader. Låt sedan kakan svalna helt innan du börjar med lager 2.

Lager två:
1 burk mashmallowfluff
2 1/2 dl jordnötssmör

Blanda ihop noga och bred sedan ett jämnt lager över kakan. Häll sedan över ett tunt lager med salta jordnötter och tryck lite försiktigt så de ”fastnar” i lager 2.

Lager tre:
400 g Rollo-kolor
2 msk grädde

Smält kolorna och grädden tillsammans i en kastrull och rör ihop. Häll sedan den smälta kolan över kakan och ställ i frysen i ca en halvtimme.

Lager fyra:
200g ljus blockchoklad
1 dl jordnötssmör

Smält chokladen och jordnötssmöret tillsammans i vattenbad och blanda ihop. Bred sedan chokladen som ett sista lager över kakan och ställa in i frysen igen tills allt stelnat.

Skär sedan kakan i rutor när den fortfarande är fryst och låt sedan tina en stund innan det är dags att hugga in! 🙂
DSC_0538En lite tidskrävande kaka att baka med alla lager men så värt det, och perfekt sysselsättning en helgdag och så hinner man göra en massa annat kul mellan lagren! 😉DSC_0543Önskar dig en fantastisk helg!

8 Kommentarer

  1. Men wow så goda kakorna ser ut!!! Det receptet måste jag definitivt testa!

  2. Jag gjorde dina daimbisvier till fredagsfikat på jobbet och en kollega utbrast ”Äntligen är det någon som fattat hur fredagsfikat ska smaka!” De blev med andra ord väldigt uppskattade! Tack för din fina, varierade blogg. Ha en skön helg tillsammans med familjen! //Lina

  3. Åh herre min skapare!! Ser ju helt otroligt gott ut? Gissa vilka ingredienser som hamnade på dagens inköpslista ?

  4. Men muuums!
    Och Emily – du har ett så himla fint nagellack. Vilket är det? 🙂
    Kram <3

  5. Ser underbart gott ut ? Måste bara fråga vad du fotar med? Dina bilder är alltid så fina ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *