Ni är flera stycken som frågat efter receptet på fiskgrytan vi åt igår, så här kommer det. 🙂
- 300g fisk i tärningar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 fänkål
- 1 purjolök
- 2msk tomatpuré
- 1tsk timjan
- 1tsk basilika
- 2 1/2 dl vitt vin
- 2 fiskbuljongtärningar
- 2 dl vispgrädde
- 1dl créme fraiche
- 2dl vatten
- 1 pkt saffran (0,5g)
Tärna morötterna och fänkålen, strimla purjolöken och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja, tillsätt tomatpuré, saffran samt kryddor. Tillsätt vitt vin och buljongen och låt puttra ett par minuter. Rör ner grädde, créme fraiche och vatten, låt sjuda ca 20-25 min. Lägg fisktärningarna i grytan och låt sjuda i ytterligare 7 min.
Servera med rökta räkor och aioli!
Funkar lika bra för er som äter LCHF som jag och er som inte gör det!
Smaklig spis! 🙂