Häromdagen slängde jag ihop ett gäng bounty-bollar, eller coco-bollar tycker jag egentligen är rätt benämning eftersom att de smakar precis som marabous ”coco”.
Du behöver för ca 40st bollar:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
200g kokosflingor
300g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen.
Jag brukar sedan spritsa över lite smält vit choklad för en exklusivare look. Dessa är såå goda och går alltid åt i ett nafs!
Gud så gott det ser ut!
Mm Längtar!!
Åh, vad fint det blev med den vita chokladen ovanpå. Jag gjorde chokladkola och rocky road idag, tänkte göra lakritsfudge, polkamarshmallows och bounty imorgon, fast blandar ljus- och mörkchoklad till bountyn. Supergott!
Kram & god jul
Man kan aldrig få för mycket julgodis
God jul!