Häromdagen slängde jag ihop ett gäng bounty-bollar, eller coco-bollar tycker jag egentligen är rätt benämning eftersom att de smakar precis som marabous ”coco”.
Du behöver för ca 40st bollar:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
200g kokosflingor
300g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låt koka i ca 7-8min. Blanda ner kokosflingorna i smeten och låt den svalna en stund innan du rullar små bollar. Ställ dessa kallt i minst 30 min innan du sedan doppar dem i den vattenbadssmälta chokladen.
Jag brukar sedan spritsa över lite smält vit choklad för en exklusivare look. Dessa är såå goda och går alltid åt i ett nafs! 😀
Åh, vad fint det blev med den vita chokladen ovanpå. Jag gjorde chokladkola och rocky road idag, tänkte göra lakritsfudge, polkamarshmallows och bounty imorgon, fast blandar ljus- och mörkchoklad till bountyn. Supergott!
Kram & god jul
Man kan aldrig få för mycket julgodis 😉
God jul!
Mm Längtar!! 😀
Gud så gott det ser ut! 🙂