Idag har jag stått i köket i stort sett hela dagen varvat med att trösta liten febrig tjej. Oj vad det tar på krafterna när hon är så ledsen, och att sambon dessutom jobbat över gör inte saken lättare. Är sååå trött nu! Heder till alla ensamstående mammor där ute!
Jag älskar att planera och vara ute i god tid. Vissa saker går ju inte att göra för lång tid i förväg, som Ahlgrens bilar-pannacotta t.ex. kan jag inte göra förrän på fredag, dagen innan. Men förbereda och underlätta lite kan man ju göra iallafall som att sortera bilarna i färger redan nu. Då går det snabbt och smidigt på fredag när jag måste slänga ihop dem i stress! 🙂Oreo-cakepops slängde jag ihop idag också, såå gott. De var mina favoriter från gotte-bordet på dopet så jag måste såklart även ha ett gäng på ettårskalaset. Många är rädda för att det ska vara så svårt att göra cakepops, men det är sååå lätt!
Mixa två paket Oreo-kakor till smulor, tillsätt sedan 200g philadelphia och mixa till en slät smet/deg. Ställ degen i kylen en stund så går det lättare att rulla. Rulla till små kulor (tänk på att inte göra dem för stora). Smält lite choklad, doppa en klubb-pinne (finns på t.ex. Panduro) i lite smält choklad och tryck ner i varje kula. Låt stelna. Sedan smälter du ännu mer choklad som du sedan doppar kulorna i så de blir helt chokladtäckta, strö på lite strössel/dekor om så önskas innan chokladen stelnat.
Om man vill kan man sedan skära bort ”överflödig” choklad i botten som runnit ut när det stelnat. Jag gillar att ha mina cakepops stående direkt på en bricka, tycker det ser elegantare ut. Men annars kan man t.ex. fylla ett glas med socker och trycka ner pinnarna i så att de står upp! Sedan gjorde jag en liten rosett av smalt presentpapper på varje cakepop. Det är väldigt fint med smalt sidenband också men det hade jag inte hemma. 🙂
Nu ligger dessa små godingar i frysen och bara väntar på att det ska bli kalas-lördag! Jag har även hunnit med att baka några satser till med macarons. De brukar bli poppis och gå åt i ett nafs de små lyxiga bakverken! 😉
Hej. Försökte mig på cake popsen idag, men fick verkligen inte 35 st fick 16st bara och sedan va det var verkligen jätte svårt att rulla då det var jätte kladdigt så var helt omöjligt att få dom runda ? Tog 2paket oreo och Philadelphia 200g och mixade ihop det.
Hej! Om du fått så få så har du gjort bollarna alldeles för stora. Dem ska bli rätt små för dem upplevs större sedan när dem är doppade. Smeten kan gärna stå kallt en stund så blir det lättare att rulla, annars kan du även minska philadelphian så blir dem inte lika kladdiga och därmed lättare att rulla. Lycka till! 🙂
Jättefina! Tänkte baka såna cake pops till dotterns namngivelse. Hur mycket vit choklad använde du?
Heeej fryser du dom efter att du doppat i choklad å dekorerat?
Hej! JA dessa fryste jag in helt dekorerade och klara 🙂
Hej, hittade ditt inlägg och undrar hur många dagar innan du gjorde cake popsen? Tack snälla du
Kommer inte ihåg exakt, brukar baka i god tid innan och förvara i frysen 🙂
Super tack! En annan fråga hur många påsar av bilar och grädde tror du att jag behöver om jag gör ca 40-50 shots glas? Pannacotta
Oj det vågar jag faktiskt inte svara på, var 3,5 år sedan jag gjorde dessa så kommer inte alls ihåg hur mycket jag gjorde 🙁
Hej!
kan man spara cakepopsen i kylskåp , dagen innan kalas?
Absolut 🙂
När man tinar cakepopsen, se blir inte att chokladen ”svettas” om de varit fryst?
Nej det har inte blivit så för mig i alla fall 🙂
När du fryser in dom, fryser du in med pinnarna också då??
Jajamen 🙂
Okej. Tack för svar 🙂
Du är otroligt duktig och kreativ med både bak och dukning, dina foton är fantastiska!
Tack snälla du! 🙂
Hej Emily!
SUPER SÖTA cake pops du gjort, verkligen! Nu vill jag ju göra sådana till min sons dop i sommar 🙂 Hur långt innan kan man göra dessa? Hur förvaras de bäst under tiden?
Kram Louise
Jag frös in dem i en burk i frysen några veckor innan! 🙂 kram
Haha men nu känner jag mig dum! Tänkt mer på om man ville ställa dom upp som du också tipsade om, då blir det ju inte så snyggt så får köra på upp och ner som du! 😀
Haha jaha du menar så haha! 😉 Nej om man vill att dem ska stå så får dem ju även torka stående! 🙂
Undrar också hur cakepopsen blir undertill? Blir de inte alldeles platta? Du är sååå duktig på det här fixandet! Snart blir min lilla kille ett helt år, ska ta lite inspo från dig 😀
Jo det är klart dem blir platta undertill, annars kan dem ju inte stå! 🙂
Det blir inte konstigt ”undertill” på cake popsen när man ställer dom på det viset för att torka? Tänkte försöka mig på detta i helgen nämligen 🙂 så mycket snyggare när dom står på detta sättet 🙂
Gott!
Jag gjorde pannacotan en vecka innan sonens dop och frös in. Tog fram dem på morgonen och det gick jättebra 🙂
Hur fryser du in dessa? Tänkte göra cakepops till min dotters 1 års kalas med 🙂
Jag lägger dem bara i en burk och ställer in i frysen 🙂
Min lilla son fyller 1 nästa vecka men vi ska också fira på lördag, så roligt att följa din blogg och få massa idéer. Till min fråga nu: när ställer du fram cakepopsen? Eller flyttar du de till kylen innan servering?
Ja de tinar fort, så antingen ställa fram en stund innan direkt från frysen eller tina dem i kylen först 🙂
Ååå va fina! Jag gjorde cakepops till min sons dop förra veckan men fick dem ju inte så fina å släta i chokladen. Har du något tips? Jag smälte den i vattenbad! Men den vita chokladen ville inte alls vara me.. Den blev smulig. Så de blev vara bruna!
Jag smälte också i vattenbad, men jag använde vit blockchoklad, kanske blir skillnad då? 🙂
Hur många blir det av två paket kakor ? 🙂
Ca. 35st 🙂