Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

RÄKCHEESECAKE

Publicerad,


Här kommer det efterlängtade receptet på räkcheesecaken jag gjorde till mini-kräftskivan som så många frågat efter, bättre sent än aldrig! 😉

Det här behöver du:
250 gram Kavring
100 gram smält smör

5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

+ det du vill dekorera cheesecaken med.

Gör så  här :
Mixa brödet i mixer och smält smöret i en kastrull, blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, finhacka löken och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *