Här önskades det sambalburgare av E till middag, och så fick det bli! 🙂
Här serverades burgarna med cheddarost, coleslaw, sallad, gurka, rödlök, bearnaise LCHF-bröd och lite tacosås. Muuuums!
Sambal-burgare
Nötfärs
Sambal oelek
salt
peppar
Blanda alla ingredienser jämnt och tryck ut till burgare. Stek tills de är helt genomstekta!
- 7 dl finstrimlad vitkål
- 1 liten morot
- 1 liten rödlök
- 1 dl crème fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1 tsk fransk senap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm grovmald svartpeppar
- Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
- Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
- Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med salt och peppar.
- Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.