EMILYSLIV

FISKGRYTA MED SAFFRAN

20140118-095253.jpg

Ni är flera stycken som frågat efter receptet på fiskgrytan vi åt igår, så här kommer det. 🙂

  • 300g fisk i tärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 purjolök
  • 2msk tomatpuré
  • 1tsk timjan
  • 1tsk basilika
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1dl créme fraiche
  • 2dl vatten
  • 1 pkt saffran (0,5g)

 

Tärna morötterna och fänkålen, strimla purjolöken och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja, tillsätt tomatpuré, saffran samt kryddor. Tillsätt vitt vin och buljongen och låt puttra ett par minuter. Rör ner grädde, créme fraiche och vatten, låt sjuda ca 20-25 min. Lägg fisktärningarna i grytan och låt sjuda i ytterligare 7 min.

Servera med rökta räkor och aioli!

Funkar lika bra för er som äter LCHF som jag och er som inte gör det!

Smaklig spis! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats