Header Image

EMILYSLIV

Emily heter jag och är toppbloggare här på Vimedbarn. Här skriver jag om allt som hör mammalivet till. En förkärlek till barnsaker, inredning och kläder. Lever med mina döttrar Noelia 3,5 år och Junielle 2 år, vi bor utanför Stockholm. Älskar DIY, pyssel, bakning och matlagning så det är ett axplock av vad ni kan hitta här hos mig!

EN UNDERSKATTAD KLASSIKER!

Publicerad,

Häromveckan gjorde jag en rätt som jag inte gjort på många år, nämligen Kålpudding. Namnet låter ju inte så tilltalande kanske men det är ju sååå galet gott och enkelt och barnen älskade det också. Lite roligare alternativ än köttbullar eller köttfärslimpa! 🙂

Kålpudding

Du behöver, för en gratängform, ca 6 personer:

Till vitkålen:
700g strimlad vitkål
2 msk olja
2 msk ljus sirap
Salt & Peppar

Till färsen:
1 finriven gul lök
500 g färs (jag använde nötfärs men blandfärs går lika bra)
1 ägg
2 msk soja
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk ljus sirap
Salt & Peppar

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Bryn den strimlade vitkålen i olja i ca 5 minuter tills den mjuknat lite. Blanda sedan vitkålen med sirap, salt och svartpeppar. Blanda sedan färsen med den rivna löken och alla övriga ingredienser till färsen.

Lägg hälften av kålen i botten på en smord gratängform. Lägg sedan på färsen och täck slutligen med den resterande kålen. In i mitten av ugnen i ca 40 min. Voilá! 🙂

Sååå galet gott med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och saltgurka till. Det kommer inte att gå allt för länge innan vi äter detta igen, verkligen full pott från hela familjen! PROVA! 😀

Nu är det äntligen dags att hämta hem barnen för mamma-vecka här igen, som jag längtat! ♥

7 Kommentarer

  1. Noterar 4 tallrikar vid matbordet… har det flyttat in en partner? 🙂 grattis i så fall!

  2. Så gott!! det lagade alltid min mamma när jag var liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *