Något vi måste bli bättre på att äta här hemma är fisk, det är absolut inte så att vi inte tycker om det, tvärtom. Men det blir bara för sällan! Men häromdagen slängde jag ihop en superenkel och snabb fiskrätt som i princip sköter sig själv i ugnen, och såååååå gott det blev. Man ville i princip dricka såsen….. haha.6 st torskfiléer
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 st fiskbuljongtärningar
En kruka dill
En citron
Salt & Peppar
Jag la torskfiléerna i en ugnsäkerform, saltade och pepprade. Blanda crème fraîche, grädde och buljongtärning i en kastrull och låt koka upp. Ner med hackad dill, rivet skal av citron och pressa sedan även ner citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
Här hemma serverades fisken med kokt potatis och gröna ärtor. Så galet god och enkel vardagsrätt som uppskattas av hela familjen. Middagen stod på bordet efter endast 30 min!!! T.om. Noelia som äter som en myra i vanliga fall åt TVÅ portioner, hurra! 😀
Superenkel fisk i ugn är magisk
Hej!
Är det fryst fisk du använder?
Tinar du dom först? Hur tinar du dom?
Tack för en bra blogg!!
Ja jag använde fryst fisk tinade först, lät den bara ligga framme under dagen. 🙂
Åh ett så bra tips, tack! Kram