EMILYSLIV

VARDAGSMAT – SNABBLAGAD PAELLA

DSC_0440Har sommaren kommit nu? Maj har verkligen bjudit på härligt väder hittills sååå härligt. 18 grader i skuggan hade vi på framsidan nu på eftermiddagen och säkert över 30 grader i solen så vi plockade fram lilla mini-poolen så ungarna kunde plaska. Älskar den här tiden på året när man faktiskt kan vara ute och hitta på saker även en vardagseftermiddag. 🙂DSC_0452En snabblagad variant av Paella fick det bli till middag idag.

  • 2 gula lökar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 chorizo 
  • 2 kycklingfiléer i strimlor
  • Lite nötkött i valfri form (vi körde strimlad pepparbiff)
  • 2 msk olivolja 
  • 3 dl avorioris 
  • 1/2 g saffran 
  • 1 dl vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning 
  • 1 röd paprika 
  • 2 dl gröna ärter 
  • salt och peppar 
  • 2 msk hackad persilja

    Skala och hacka lök och vitlök. Skär chorizon i skivor. Bryn kycklingen och korven i hälften av olivoljan, lägg det på en tallrik. Fräs löken i resterande olivolja i samma gryta, tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Tillsätt vatten så att det når någon cm över riset och buljongtärningen. Lägg på kycklingen och korven. Koka sakta under lock 20-25 minuter. Stek nötköttet. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprika, nötkött och ärtor i riset, blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar. Strö på persiljan. Sedan brukar jag smaksätta lite crème fraîche med pressad vitlök och servera till. Bon apetit!

DSC_0445Nu håller äntligen marmorskivan på att komma på plats uppe i badrummet! Då kan vi äntligen kalla det helt fääärdigt! 😀

Ha en fin kväll!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats