Igår improviserade jag ihop en härligt krämig och löjligt lättlagad laxpasta till middag. Noelia älskade den också! 🙂Emilys krämiga laxpasta
Varmrökt lax
Färsk papardelle-pasta
1 pkt philadelphia pepparrot
4 dl cremé fraiche
2 dl grädde
1 purjolök
1 citron
1 kruka dill
2 fiskbuljongtärningar
Svartpeppar och salt
Hacka purjolöken och blanda ner den i en kastrull tillsammans med philadelphian, grädden och crème fraichen. Låt koka upp en stund och lägg sedan ner buljongtärningarna och låt koka en stund till! Koka under tiden pastan. Pressa ner en citron i gräddblandningen, smaka av med salt och peppar. När pastan är klar slänger du ner bitar av varmrökt lax och hackad dill i såsen, vänd om så allt blir lite varmt. Blanda sedan såsen med pastan och servera med nyriven parmesan! Voilá. Noelia åt upp grönsakerna till förrätt innan hon högg in på pastan, och så lyxade vi till det med jordgubbar till efterrätt! Nom nom nom, precis som tallriken uppmanar. 😉Jag lovar att den här middagen inte tar mer än 15-20 min att slänga ihop MAX! Perfekt vardagsrätt med andra ord, och ännu mer perfekt om man har två små barn som pockar på ens uppmärksamhet samtidigt! 😉
ser riktigt gott ut