Gårdagens middag fick bli en god och lättlagad kasslergratäng, jag brukar mest bara improvisera ihop lite av det som finns hemma när jag lagar mat. Köper oftast de kött och produkter som är på erbjudande i butikerna för veckan och utgår från dem, det kan man spara in mycket på. 🙂Emilys kasslergratäng
Du behöver:
ca 1kg kassler
1 stor röd paprika
1 purjolök
1 burk ananas i bitar
Curry
1 dl Chilisås
5 dl Creme fraiche
5 dl grädde
Cayennepeppar
Salt
Svartpeppar
Riven ost
Jag började med att strimla kasslern och bryna den tillsammans med smör och lite curry i en stekpanna innan jag slängde ner det i en gratängform. Strimla purjolöken och paprikan, strö över dem tillsammans med ananasbitarna.
Koka ihop grädde, crème fraîche, chilisås, curry, cayenne och salt och peppar till en härlig sås, smaka av tills du är nöjd med kryddningen. Häll såsen i gratängformen!
Så här långt förberedde jag på förmiddagen, sen när det var ca 30 min kvar tills vi skulle äta strödde jag över den rivna osten och gratinerade i ugnen på 200 grader tills den fått önskad färg. Servera med ris och grönsallad! Mums. Perfekt vardagsmat som uppskattas av hela familjen! 🙂 Detta blev ju ett rejält lass med gratäng så det räckte både till middag igår, lunch idag och ett helt gäng fryslådor! Önskar man en mindre gratäng är det ju bara att halvera receptet. 🙂
Smaklig spis!