EMILYSLIV

LÅNGKOKT KÖTTFÄRSÅS

DSC_0066När jag kör en hemmadag så gillar jag att göra långkok. Perfekt när maten sköter sig själv på spisen. Igår gjorde jag en långkokt köttfärsås/bolognese som fått puttra länge länge på spisen, sååå gott och blev väldigt uppskattat av hela familjen! Gjorde en rejäl sats så vi kan fylla frysen med matlådor också. 🙂DSC_0057 DSC_0075

2 stora gula lökar
8 klyftor vitlök
1 kålrot
5 selleristjälkar
4 morötter
1 palsternacka
1 kg nötfärs
olivolja
2 burkar hela tomater
1 burk finkrossade tomater
5 dl vatten
4 buljongtärningar
1 dl tomatpuré
4-5 dl rött vin
salt och peppar

Skala och finhacka löken. Skär kålrot, morötter, selleri och platsernacka i små bitar.

Häll i olivolja i en stekpanna och häll i alla grönsaker. Bryn fi några minuter och flytta över grönsakerna till en stor kastrull eller gryta. Bryn färsen och häll över den i grytan. Häll på tomater och vatten. Låt koka med locket på glänt i en och en halv timme. Rör gärna om lite då och då.

Lägg i buljongtärningar, vin och tomatpuré. Salta och peppra. Lägg tillbaka locket och låt koka i någon timme till. Späd eventuellt med lite mer vatten om det börjar se lite torrt ut. Smaka av med salt och peppar!

DSC_0112 DSC_0139 

Servera med pasta och riven parmesan. Voilá, såååå gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats