EMILYSLIV

ATT BÖRJA PÅ FÖRSKOLAN

 Nu är vi inne i en riktigt jobbigt fas på inskolningen.. Att börja lämna. Jag gick iväg första gången igår, hon sprang efter och grät när jag skulle gå, skitjobbigt, men det hade väl gått relativt bra sen med några ledsna pauser. Men idag var det hemskt, Noelia satt som ett klistermärke på mig hela tiden när vi kom dit, ville inte alls att jag skulle sätta ner henne på marken och fick panik när någon annan närmade sig henne. Att behöva säga ”Hej då” och lämna henne där kändes förjävligt, jag själv grät nog i 30min när jag hade gått.. Men som tur är hade det gått över relativt fort för Noelia när dem hade kommit in, det är huvudsaken. Hon hade dock inte velat äta lunch.. Imorgon ska hon prova att vila där för första gången, kan bli spännande. 😉

Inskolning är i alla fall ingen dans på rosor för oss blödiga och hormonsprutande mammor kan vi konstatera, haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanne

    Förstår hur jobbigt det är:( i våran kommun fick vi bara schema för inskolning under 4 dagar, (20 månaders) varav dom ville att hon skulle lämnas ensam dag 3, annars fick hon inte stanna och äta lunch (?!) .
    Att höra att ’alla barn gråter vid lämning’ eller ’det blir bättre med tiden’ tröstar lite när ens barn vrålar när man försöker lämna ifrån sig dom. Lycka till i veckan!

  2. suada

    klickade mig in på din blogg och blev glad utav detta inlägg, missförstå mig inte jag är inte glad att din dotter är ledsen utan känns skönt att läsa att fler är i samma sits, jag sitter just nu och väntar på att få hämta min dotter, också efter en sjukt jobbig lämning ;( Vi är inne på inskolnings dag 6. Men det kommer gå bra. Kämpa på!

    1. Emily Ödmark

      Ja vi är inne på 7e dagen och det var en tårfylld lämning imorse också. Dock hörde jag att hon hunnit tystna innan jag ens hann lämna idag så det går i alla fall framåt! 🙂 Men phu vad det tär på mamma-hjärtat att se de små så ledsna!

  3. Anna

    Vet exakt hur du känner! Min 4-åring har precis bytt förskola & är så ledsen när jag går. Det går ju över efter ett tag. Men det är tufft i mammahjärtat. Är gravid i v 27 & lite extra känslig & får verkligen behärska mig för att inte bryta ihop framför honom. Tar det i bilen sen 😉 Har ju hans första inskolning när han var i Noelias ålder i ryggen & VET att det blir mycket bättre. Sen vill de inte ens gå hem 😉

  4. evelina

    Usch vet hur det käns .jag är också gravid o får nästan springa därifrån varje morgon för att barnen inte ska se hur ledsen jag blir.. gråter efter varje lämning..hemskt !

stats