EMILYSLIV

SMARRIG THAI-GRYTA

Slängde ihop en thai-gryta till middag idag, snabbt och enkelt! 🙂

Du behöver:
900g strimlad kyckling
Olja att steka i
3st vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
1 röd paprika

1 burk bambuskott
4 msk röd currypasta
4 tsk ljus soja
limesaft efter smak
2 msk råströsocker
2 st kycklingbuljong tärningar
2 msk fisksås
2 burkar kokosmjölk

Stek kycklingen i oljan i en gryta, hacka ingefäran och vitlöken, låt den steka med i någon minut. Lägg i paprika samt bambuskott och låt fräsa en stund till. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och råströsocker och rör om. Häll i kokosmjölken samt fisksåsen och lägg i buljongtärningarna, låt puttra ihop i ca 10 min. Vill man ha lite extra hetta kan man även ha i lite färsk röd chili! 🙂
Till hade vi friterade små vårrullar, dessa från Lidl är supergoda. Man kan ju annars ha ris eller vad man vill till! 🙂Smaklig spis!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sus

    Mmm det där såg verkligen gott ut! Min man älskar thai-smaker, så jag kanske skulle prova på ditt recept och överraska han ikväll! 🙂

stats