EMILYSLIV

SÅ BYGGDE VI NOELIAS CAFÉ

Har länge tänkt att jag ska sammanställa ett inlägg kring hur vi byggde Noelias café eftersom att jag får så mycket frågor om det dagligen, och nu har jag tagit tag i saken! Försöker förklara så gott det går! 🙂Grunden till cafét är IKEAs lekkök ”Duktig”. Jag målade alla delar när köket var omonterat. Jag använde vit lackfärg och skumgummiroller. Jag förarbetade inte delarna mer än att jag torkade av dem, jag målade endast de delarna som var träfärgade eftersom att de andra redan var vita, men det beror ju på vilken färg man vill ha! 🙂

Disk-hon, blandaren samt metall-stången ovanför diskbänken sprayade vi med Biltemas 3D-spray som ger ett metall-liknade resultat. Ett paket med både grundfärg och silverfärgen kostar 89.90kr.Här ser ni skillnaden på bl.a. disk-hon. Bänkskivan klädde jag in i dekorplast, jag köpte min på Kreatima, men det finns även på typ Panduro och Bauhaus. Sedan satte vi dit ”spisknoppar” i form av vanliga knoppar från IKEA, även handtagen kommer från IKEA.
Vi satte in en liten belysningsramp ovanför diskbänken, väldigt smidigt med små led-lamp-lister som man bara klistrade fast, hittade vi också på Ikea. Sedan ”förlängde”  vi köksdelen med hjälp av en liten skiva vi hittade i fyndhörnan på Ikea som jag också klädde med marmorplast. Sedan satte vi konsoler på den och satte upp den på väggen. Två hyllplan med konsoler även ovanför bänken. Dessa små konsoler är super och kostar endast 5kr/st på Ikea. Planscherna ovanför köket har vi gjort själva.
Sedan sydde jag ett litet skynke som fick täcka ”hålet” under bänken.
Sedan kommer vi till den lilla köpmannadisken som vi byggt.
Såhär ser den ut inuti, vi utgick från 3 hyllplan från Ikea, DESSA. Botten och toppskivan är alltså två hela hyllplan, så där har ni automatiskt måtten på disken också. 🙂 Hyllplanet i mitten har vi sågat ut för reglarna samt lite i kanterna så det fick plats mitt i. Sedan reglade vi alltså bara upp mellan hyllplanen och klädde hela disken med panel och målade även den i vit lackfärg. Krångligare än så behöver det inte vara. 🙂
Bokstäverna köpte jag på Panduro och målade dem sedan med Panduros ljusrosa hobbylack! Sedan spikade vi fast dem på disken.

Jag hoppas att jag lyckats svara på de flesta frågorna, skulle det vara något jag missat så får ni fråga igen! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. nadine

  Fantastiskt fint & tack för utförlig guide genom omvandlingen! Bestämde mig att jag ska minsann också våga mig på att göra om sonens kök som han ska få i present nästa månad. Tack för inspo

 2. Marlene Garhall

  Så fint kök du har gjort! Blir så inspirerad att hitta på nåt kul till mina barnbarn, har lite plats över. Tack för dina fina beskrivningar! 😊

 3. Sarah

  Så fint ni gjort. Hur hög/bred/lång är den och vad för dimension på panelen? Ska inhandla materialet i morgon så hoppas på snabbt svar 😉

 4. Madelene

  Hej
  Vilken fin blogg och så inspirerande bilder du delar med dig av.
  Håller just nu på att göra i ordning ett café här hemma. Sprayar med Biltemas 3D spray brons färg och upplever att det blir väldigt rinnigt framförallt på diskhon, blev det de för dig eller har du något tips på hur vi kan undvika det? Och hur mycket sprayfärg gick det för dig?

 5. Linda

  Hej! En ny kommentar på ett gammalt inlägg. Som de andra blev jag också inspirerad av ditt bygge. Min fråga är om köpmansdisken är stabil? Jag har en 4-årig vilde hemma och jag är rädd att han skulle välta den om jag byggde något liknande.

 6. Johanna

  Hejsan !
  Tänkte göra köpmannadisken och undrar vilken hylla från ikea ni gjorde den av ? Fick inte upp det när jag klickade på länken till Ikea ..
  Med vänlig hälsning Johanna

  1. Emily Ödmark

   Det verkar som de tagit bort den hyllan från deras sortiment 🙁 Men går ju att använda vilket hyllplan som helst beroende på vilken storlek man vill ha 🙂

 7. Martina

  Så himla fint!
  Seg inga skruvhål på ovansidan, hur har ni fäst reglarna på det översta hyllplanet så att den stannar kvar?

  Mvh Martina

 8. Nicole

  Hej!
  Jag har gjort dotterns kök på nästan samma sätt men jag har en fråga angående diskhon och kranen, ja det som är sprayat i krom alltså. Det blev repigt direkt hon börjat leka och färgar av sig lite.. Känns inte så säkert.. Använde först de som du använt men det översta lagret är med en annan kromfärg från Biltema.
  Hur blev det för er? Färgar det av sig/blir förstört etc.?
  Tack för fin inspo!
  Mvh Nicole 🙂

 9. Helena

  Hej, funderar på att göra om min dotters kök med. Så fint det blev =) Använde du grundfärg till köket innan ni målade vitt eller fäster färgen ändå?

 10. Lizette

  Hej,
  Så himla fint du har gjort!
  Din blogg är verkligen inspirerande.
  Blev så sugen på att göra likadant 🙂
  Hyllorna till bänken jämte köket.
  Har ni köpt de på Ikea med hitta inga med de..
  Konsolerna hitta jag 🙂

  Mvh Lizette

 11. denice

  Sååå himla inspirerande.. men den ni hade till köpmandisken som ni handlade på ikea finns inte var vet du vart man kan hitta något liknande.. Helt underbar blogg

 12. elisabeth

  det är inte så att ni gör cafétavlor på beställning ?!
  Underbart litet kök. Blev så inspirerad. Tackar!

stats